Õpetajate päev 2017

Käesoleval õppeaastal tähistas Pelgulinna Gümnaasium taas meeleolukat õpetajate päeva. Neljapäeval, 5. oktoobril, toimus tavapärasest pisut erinev koolipäev, kus kõikidele õpilastele ja õpetajatele oli ette nähtud erinevad tunnid ja töötoad.

3.-6. klassidele andsid tunde abituriendid, kes tutvusid õpetaja elukutsega, kus sai kogeda ja näha antud elukutse telgitaguseid. Antud õppeaastal on arvulisel väga vähe 12. klassi õpilasi, mille tulemusena tulid appi ka kuusteist 9. klasside õpilast, kes tutvusid samuti õpetaja elukutsega ja andsid tunde kooli kõige pisematele ehk 1.-2. klasside õpilastele.

Traditsiooniliselt käisid 10.-11. klasside õpilased Põhja-Tallinna lasteaedades, et tutvuda lasteaiaõpetaja tööga. Õpilased olid jaotatud kaheteistkümnesse lasteaeda, milleks olid Lasteaed Maasikas, Kolde lasteaed, Lasteaed Ojake, Lasteaed Päikene, Lastesõim Päkapikk, Taime Lasteaed, Pelguranna lasteaed, Kopli lasteaed, Kopli lasteaed ja Pääsupesa lasteaed.



Samal ajal olid õpetajad koolis ja jälgisid tundi andvate õpilaste käekäiku ning osalesid töötoas. Töötoaks oli helkurite meisterdamine, mille kõrvale mahtus ka silmapaistvamate õpetajate tunnustamine ja kohvilaud.

Koolipäeva lõppedes liikusid kõik õpetajad Kalamaja Põhikooli, kus õpetajaid võttis vastu sealne koolipere. Õpetajad tutvusid koolimajaga, koolielu korraldusega ning osalesid erinevates töötubades, kus toimus palju matemaatilist, muusikalist, viktoriini, enesejuhtimist ja palju muud. Muusikalise töötoa tulemusena esitati laul, mis pärines Veljo Tormise sulest. Lisaks toimus veel muusikaline etteaste Kalamaja Põhikooli noorte õpetajate poolt.


Õpetajate päev õpetajatele lõppes hilise lõunasöögiga Balti Jaama Turul asuvas lastekeskses restoranis Kniks ja Kraaps, kus tutvustati võimalusi, mida noortele pakutakse ja mis oleksid koostöövõimalused kooliga. Lisaks saadi kõht täis restoranis pakutud hõrgutiste näol.


Õpetajate päev pakkus kogu kooliperele positiivseid emotsioone. Jõudu ja inspiratsiooni kõikidele õpetajatele jätkuval kooliaastal!

Comments